Discord

Csatlakozz!

× Kezdőlap Rólunk Discord Jelentkezz!
A Jedlik sulival kapcsolatos információkat mutatja be ez a téma.
Programozással kapcsolatban lévő híreket és tutoriálokat találsz itt. A legjobb téma!
Globális híreket és történéseket tartalmaz.
Tudományos témába tartozó cikkek. Felfedezések, találmányok, érdekességek.
Vicces és humoros cikkeket is készítünk, ezek kerülnek ide.
Az iskolában zajló mindennapi eseményeket mutatjuk be. Valamint, az egyes kitüntetéseket, díjakat, eredményeket és az irodalmi műveket is itt találod.
Tartalmazza a videójáték, film és sorozat témákat.
A helyi történéseket mutatja be ez a kategória.
időutazásra készen
Az emberiség történetében rengetegen fejtegették az időutazás rejtélyét. Próbálták megfejteni, hogyan lehetséges térben és időben utazni egy pillanat alatt. Viszont sok nehézségbe ütköztek, ilyen volt például az időparadoxon. Ebben az elméletben, aki visszamegy a múltba, az tud változtatni a történelem kimenetelén, de az mondjuk gubancos, ha a saját maga megszületését akadályozza meg, mert akkor ő a jelenben nem is létezik. Erre rákontrázott Stephen Hawking, aki azt mondta, hogy a történelem egy szálon fut, így azon az időutazó nem tud változtatni. Huhh… Bonyolult!

Azt hiszem, hogy megtaláltam a kulcsát az időutazásnak. Az igaz, hogy nem tudom megváltoztatni a múltat, de nem is ebbe az irányba akartam haladni. Én előrefele próbálkoztam, és sikerült. Térben és időben ugrottam, ez egészen pontosan úgy történt, hogy iskola után felpattantam a buszra, és minden félelmemet félredobva kezembe vettem egy könyvet. Ezután jött a neheze, mert el kellett kezdenem olvasni a betűket. Nem telt el 5 perc, és éreztem a bizsergést a tarkómon. Elindult a beszippantás folyamata. Teljesen elnyelt a könyv. A körülöttem ülő utasok ebből csak egy hatalmas fénycsóvát láttak, és hogy a könyv leesett a szék ülő részére. Ott hevert szegény egymagában. Én meg bent futkostam a sorok között, hogy felvegyem a történet tempóját. És nem köpött volna ki, ha azok a fránya külső tényezők nem szólnának be. Kiráztak a cselekményből, mert ismerős környékre ért a testünk. Nehogy azt higgye valaki, hogy bealudtam, és úgy kellett felébreszteni… Kizárt!

Ezt akkor késznek tekintem. Viszont a múlt is lehetséges irány. Egy megfelelő múltban játszódó történettel meg lehet ejteni ugyanazt a beszippantást. És máris, mintha ott lennél. A képi világ előtted áll, azt már csak te döntöd el, hogy beleolvadsz-e.

Hosszú a buszút hazafelé? A vonaton utazol minimum 4 órát? Olvass! Próbáld ki! Kevesebb nem leszel.

Források:

abszolut42.blogspot.com
wikipedia.org
Vissza

Tudnivalók

Hidvégi Sebő
2019.11.26.
11/E