Discord

Csatlakozz!

× Kezdőlap Rólunk Discord Jelentkezz!
A Jedlik sulival kapcsolatos információkat mutatja be ez a téma.
Programozással kapcsolatban lévő híreket és tutoriálokat találsz itt. A legjobb téma!
Globális híreket és történéseket tartalmaz.
Tudományos témába tartozó cikkek. Felfedezések, találmányok, érdekességek.
Vicces és humoros cikkeket is készítünk, ezek kerülnek ide.
Az iskolában zajló mindennapi eseményeket mutatjuk be. Valamint, az egyes kitüntetéseket, díjakat, eredményeket és az irodalmi műveket is itt találod.
Tartalmazza a videójáték, film és sorozat témákat.
A helyi történéseket mutatja be ez a kategória.
Hol vagyunk, és hová tartunk
Ha az életben valamit csinálunk, átgondoljuk-e, hogy jó, amit teszünk, vagy csak úgy automatikusan tesszük azt a bizonyos cselekedetet? Érdemes egyszer-kétszer megállni, és magunkba pillantani, hogy hol is tartunk az életünkben. Átnézni évtizedeken, és meglátni a fejlődést. Segített-e nekünk? Az információk gyors áramlására, illetve a technológia villámgyors fejlődésére mutat rá az HBO által 2014-ben bemutatott sorozat. A címe: Black Mirror, magyarra fordítva: Fekete Tükör. A mai társadalom elé állít görbe tükröt. Az 5 évados széria 21 résszel világít rá a problémákra.
Az epizódok gyenge kohézióban állnak egymással, csak enyhe utalások figyelhetők meg közöttük. Egy normál film játék idejével rendelkeznek a részek. És ha nem haladunk sorrendben a megnézésükkel, akkor is értelmezhetőek maradnak ez egyes részek mondanivalói. A 16-os figyelmeztető karika nem véletlenül áll az ajánlásban. A disztópikus történetek kegyetlen módszerekkel, illetve képi világgal szemléltetik a közeljövő lehetséges sanyarú kimenetelét, emiatt nem sorolhatók a művek a könnyed vasárnap déli családi vígjátékok közé. Amikre rávilágítanak a jelenetek, azokon az igazságrészecskéken nehezen lehetne kacagni egyet, természetesen nem csak a rosszat mutatják be, de az van kiemelkedő szerepben. A fejtegetett történések a belátó ember számára fejtörést okozhatnak, és elgondolkozhat a társadalmat érintő problémákon.
Ajánlom, akiknek a lelki erejük megfelelő nagyságú. Akik szeretnének gondolkozni, hogy mi is van a felszín alatt, és nem akarnak megállni, a csihi-puhi, dirr-durr tanulságú filmeknél/sorozatoknál. Vigyázzatok! Élvezzétek!

Források:

nme.com
mobilesyrup.com
newyorker.com
Vissza

Tudnivalók

Hidvégi Sebő
2019.12.16.
11/E