Discord

Csatlakozz!

× Kezdőlap Rólunk Discord Jelentkezz!
A Jedlik sulival kapcsolatos információkat mutatja be ez a téma.
Programozással kapcsolatban lévő híreket és tutoriálokat találsz itt. A legjobb téma!
Globális híreket és történéseket tartalmaz.
Tudományos témába tartozó cikkek. Felfedezések, találmányok, érdekességek.
Vicces és humoros cikkeket is készítünk, ezek kerülnek ide.
Az iskolában zajló mindennapi eseményeket mutatjuk be. Valamint, az egyes kitüntetéseket, díjakat, eredményeket és az irodalmi műveket is itt találod.
Tartalmazza a videójáték, film és sorozat témákat.
A helyi történéseket mutatja be ez a kategória.
add át magad a zenének
Életünkben rengeteg dolog játszik fontos szerepet, de közülük egy kiemelkedő van, az pedig a zene. Mi nekünk a zene? Szórakozási lehetőség a magányunkban? Esetleg csoportos tevékenység kialakító háttere, mely kulturális nagykövetként rágja bele magát az életbe?

Vannak, akik megkülönböztetik a bulizós zenét, a „csakotthonhallgatóstól”. Na, ezeket a kategóriákat gyúrta össze egy magyar zenekar, melyet ugye lehet ülve hallgatni, de nagy önmegtartóztatás kell, hogy az ugráló lábunkat visszafogjuk. Már műfajuk neve is egyedi: speed-folk-freak-punk, és ennek képviselője a Bohemian Betyars.

A banda Miskolcról indult, és viszonylag kevés szakmai gyakorlattal rendelkezett, de ezen felbuzdulva hamar kezdték feltornászni profi szintre a csapatot. Nevükből fakadóan bohém stílusú tagok betyáros vidámsággal és őrültséggel szólaltatják meg hangszereiket, illetve hangszálaikat. Koncertjeiken mindent beleadnak, főleg, ha egyéni fellépést mutatnak be, mert akkor észérveket félretéve vadul bemutatják igazi, víg arcukat. Az alapvető zenekari hangszereken kívül hallhatunk trombitát és elektromos hegedűt is. Nemrég tértek vissza egy kelet-ázsiai turnéról, de számos külföldi országjárást is megejtettek már zenéjükkel.

És ha már az őrülteknél tartunk, akkor ide sorolnék egy másik magyar formációt, amely a színész Richard Gere után a Ricsárdgír nevet kapta. 2007-ben indították el zenei karrierjüket, vagy lehet, hogy 2006-ban… Na, mindegy, de a lényeg az, hogy 2009-től biztos játszottak sok koncerten. Ha nem figyel egy kis időre a közönség, gyorsan egy aukció kellős közepén találhatja magát a néző, illetve hallgató. Ők egy kicsit eltérő stílust képviselnek, hobbipopnak nevezték a zenei nyelvezetüket, ami a helyzetükben ugyancsak vidám, vicces, kivételes esetben még sokatmondó szövegekre is utal.

Ez a két együttes lép fel december 7-én Győrben, ahol a közismert szórakozóhely, a Rómer Ház ad otthont a fergeteges estének, mely helyen a Ricsárdgír (kik a közelmúltban játszottak ugyanitt), mint előzenekar teremti meg az alaphangulatot, utána érkezik a bohém cirkusz, hogy a közönségből kifacsarják a még megmaradt energiát. Aki ismeri őket, már előre tudja, hogy egy felejthetetlen koncertet élhet át. Aki még nincs tudatában, hogy ez a két csapat mit tud alakítani, de nagyon szívesen belefeledkezne a táncolhatnékba, annak szívélyesen ajánlott belevágni a két társulat zenéjének megismerésébe, és irány is a banzáj.
Az eseményről információt ezen a linken találsz!

Források:

lathatatlansarvar.hu
akvariumklub.hu
divany.hu
bohemianbetyars.hu
Vissza

Tudnivalók

Hidvégi Sebő
2019.11.21.
11/E